tisdag 3 juli 2012

På plats i Almedalen!

Fullt av små tält uppställda som en liten stad.
Människor som kommer resande från när och fjärran.
Seminarier, diskussioner och samtal om allt mellan himmel och jord.
Känns det igen?

Nej, vi pratar inte om fjolårets World Scout Jamboree. Den här gången är Scouterna på politikerveckan i Almedalen på Gotland. Varje år öppnar Visby sina dörrar för politiker, organisationer och företag från Sveriges alla hörn för att diskutera och samtala om olika politiska frågor. Scouterna är i år här främst för att tala om ungt ledarskap, men även Trygga Möten, demokrati och andra frågor som ligger Scouterna varmt om hjärtat.

Ett gäng glada men trötta scouter anlände igår kväll med Gotlandsfärjan. Vi bor i två små lägenheter några kilometer utanför Visby och cyklar varje dag in till händelsernas centrum. En dag i Almedalen är späckad med olika seminarier och workshops. Allt som allt finns det nästan 2000 olika arrangemang att välja mellan under veckan. Det är tur att vi är många så vi hinner gå på så mycket som möjligt!

Under ett seminarium om medielogik och folkrörelser kom vi att prata med Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin. Vi blev glatt överraskade när det visade sig att Carin var gammal scout och numera engagerad scoutförälder. Hon blev dessutom både glad och stolt när vi bad henne posera på kort iklädd scouthalsduk.

Uppmuntrade av denna framgång och positiva gensvar vågade vi oss även fram till Gudrun Schyman. Det är ju ändå inte varje dag man hamnar i samma toalettkö som grundaren till Feministiskt Initiativ.

En händelserik vecka har bara börjat. Imorgon väntar scouternas egna seminarium tillsammans med Ledarna där vi kommer diskutera varför Sverige har lägst antal unga chefer i EU. Det vill man inte missa!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.