torsdag 5 juli 2012

Varför är Scouterna i Almedalen?

Under veckan som gått har det hänt att människor frågat varför Scouterna finns i Almedalen. Vad har Scouterna att vinna på att finnas på plats bland tusentals politiker, makthavare, näringslivsprofiler och andra organisationer?

För oss är det självklart att vara här. I Almedalen samlas många organisationer som strävar efter att påverka samhället. Genom att vara här visar också Scouterna att vi bryr oss om vad som händer i världen och att vi är en samhällsaktör att räkna med.

I år har vår fokus legat på ungt ledarskap och trygga möten,två av Scouternas fyra profilfrågor (de andra är demokrati och friluftsliv). Genom att låta unga ta plats i Almedalen visar vi hur Scouterna arbetar med just de här frågorna. Vi går runt på stan iklädda scouthalsdukar och pratar med människor om ledarskap, trygga möten och andra viktiga frågor. Vi lyssnar och deltar på seminarier som tar upp ämnen som berör oss och ställer frågor och kommenterar för att belysa vår ståndpunkt.

Vi har även själva arrangerat ett seminarium på ämnet ungt ledarskap. Vi ställde oss och publiken frågan om varför Sverige har lägst antal unga chefer inom EU. Om detta kan du läsa mer i gårdagens blogginlägg.

Vi tycker det är viktigt att vara här, och igår fick vi även svart på vitt att vår närvaro här gör skillnad. I en sammanställning Mats Jansson på Destinationsarenan gjort över onsdagens påverkare hamnar Scouterna på fjärde plats. Hashtaggen #scouterna på Twitter var dessutom den näst mest använda under onsdagen. Scouterna syns och hörs!

Väldigt många i Sverige känner till Scouterna, men vår förhoppning är att fler organisationer och politiker får upp ögonen för det Scouterna faktiskt gör och står för. Vi vill också att alla de scouter som finns ute i landet kan känna att Scouternas värderingar är viktiga och betydelsefulla. Intern stolthet och extern synlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.