tisdag 3 juli 2012

Snart dags för seminarium!


I våras antog jag en ny pirrande utmaning – att vara moderator på Scouternas kommande seminarium ”Varför har Sverige lägst antal unga chefer i EU? Låt unga ledare ta plats” på Almedalen. Som en hungrig och framåt ung ledare är jag ofta med om spännande händelser, jag är sällan sen att hoppa på nya utmaningar. Men något kändes extra spännande med denna roll.

När jag reflekterade över min känsla och vad som skapade min pirrighet kom en rad olika tankar förbi: Jag skulle för första gången få resa till Almedalen, det är ju liksom där det händer, eller?! Jag skulle få vara med och verkligen lyfta frågan kring unga ledare och vara med och även visa några av alla våra fantastiskt duktiga unga ledare som vi möter varje år inom ramen för Värdebaserat Ledarskap. Jag skulle få vara Scouternas ansikte utåt, jag som är en alldeles nybakad scout och nyligen lärt mig att göra en vänskapsknop. Jag skulle få arbeta med en av mina förebilder – Klara Adolphson som är ledarskapsexpert på Ledarna. ”Ledarskapsexpert”, bara ordet…

Nu sitter jag här, kvällen innan seminariet och känner mig både pirrig och peppad. Programmet är planerat. Panelen handplockad och Klara har fått konkurrens som pirrskapare från såväl Kenneth Bengtsson från Svenskt Näringsliv som Milad Mohammadi från Fryshuset, Karl Schultz från TeliaSonera med flera. Vi har ett otroligt bra gäng på plats och det ska bli en stor ära att få guida dem igenom detta seminarium.

Genom mitt arbete inom Värdebaserat Ledarskap möter jag närmare 100 unga ledare varje år, som vill fortsätta utveckla sitt ledarskap. Att få vara med och möta Sveriges växande behov av chefer med dessa medvetna och autentiska ledare är verkligen en stor ära och jag kommer göra mitt bästa för att leda ett bra samtal kring en av de frågor som Scouterna arbetar allra mest aktivt med.  Min förhoppning med morgondagen är att fler får upp ögonen för alla dessa unga ledare som finns inom ideell sektor och att vi kanske kan börja mäta ledarskap i mer än högskolepoäng.

Kom gärna och hjälp oss göra morgondagens seminarium till ett spännande och givande möte, eller följ oss via nätet om du inte är på plats i Visby.

Och framförallt – fundera över vad just du kan göra för att lyfta unga ledare i din närhet.

Vi ses!

//Cina Staron, Projektledare för Värdebaserat Ledarskap (som under våren lyft sig själv till - Ledarskapsexpert?!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.